Jelenlegi hely

Címlap

Az Imahét Margójára

Átadtuk az Imahéten Összegyűlt Adományt

 

Szívélyesen fogadtak bennünket 2014.01.30.-án az Egressy út 5/b szám alatt a Karol Wojtyla Barátság központban, ahol átadásra került az idei Ökumenikus Imahét adományi felajánlásából született pénzösszeg. Az átadók részéről jelen volt a lelkészünk, Feczák László, az egyháztanácsi tagok közül pedig Leviczky Cirill, Garda László és Szabó István. A fogadók között ismert kecskeméti polgár, a központ vezetője Farkas P. József és munkatársai köszöntöttek bennünket, és mint minden jeles eseménynél a média is jelen volt.

A 2006-ban alapított közművelődési és karitászi feladatokat ellátó épület, a cselekvő testvéri szeretet megélésében, a rászorulók felkutatásában és segítésében tölt be igen fontos szerepet a városunkban, miközben partnervárosi összefogás keretében Wadowicével a lengyel kultúra megismertetése is szerepkörük sajátja.

Mint az összeg „súlyából” (270 000 forint) kiderült hozzávetőleg 10 napra lesz ez most elegendő az étkeztetés szempontjából, ami óriási segítség nekik, hiszen minden jócselekedeteiket mások jóságainak, adományainak köszönhetik. Nem kis meglepetést okoztak nekik, hiszen magát a felajánlást - amit az egyházak egymás között döntöttek el – is derűsen fogadták. Fontosabbnak vélték magát a lelki adományt az ökumené részéről, de persze a városi publicitás megtette kellő hatását, mert olyan összeggel állhattak most eléjük, ami óriási emberi szeretetről, összefogásról árulkodott és példaértékűvé emelte a kecskemétiek lelki gazdagságát.

Fáczán Szilvia