Jelenlegi hely

Címlap

Dr. Varga László díjban részesült Feczák László görögkatolikus szervezőlelkész

2017. december 1-én
Dr. Varga László díjban részesült
Feczák László
görögkatolikus szervezőlelkész

A dr. Varga László kereszténydemokrata politikus és drámaíróról elnevezett és őt ábrázoló díjat, illetve emlékérmet olyan kiválóságok vehetik át, akik a keresztény közéletiség jegyében tevékenykednek. Ebben az évben heten kapták meg.
Prof. Dr. Grósz Andor Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény kuratóriumának elnöke, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Harsányi Lászlóné, a KDNP gazdasági vezetője, Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletéért felelős államtitkár, Feczák László görög-katolikus lelkész, Gaal Gergely, a KDNP országgyűlési képviselője és Bősze Árpád, a Kecskeméti KDNP Szervezetének alapító tagja kapták meg a díjat a kereszténydemokrata politikus és drámaíró emlékére rendezett kecskeméti ünnepségen. A díjazottak nevében Feczák László görög-katolikus lelkész mondott köszönetet.
Az ünnepséget 2017. december 1-én 17 órakor Kecskeméten a Zimay utcai Görögkatolikus Közösségi Házban tartották. A megjelenteket Mák Kornél, a KDNP megyei elnök és Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő köszöntötték. Ünnepi beszédet Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletéért felelős államtitkár mondott.
A díjátadást követően megnyitották Béresné-Nagy Márta amatőr ikonfestő kiállítását.

Forrás: http://keol.hu/kecskemet/atadtak-a-dr-varga-laszlo-emlekermeket 2017. december 2.